GOTOWANIE

Sałatka z rukolą i dyniowymi grzankami

15 maja 2012

Następny przepis, który nie wymaga żadnych umiejętności i nie zajmuje dużo czasu. Oczywiście jest zdrowy, pyszny i wygląda bardzo włosko i wiosennie.

Skład:

0,5 główki sałaty lodowej

0,5 opakowania rukoli

4 pomidory

1 mozarella

1 bułka z pestkami dyni

2 ząbki czosnku opcjonalnie

Oliwa z oliwek

Ocet balsamiczny

Pieprz/ sól

Sałatę lodową  kroimy, dodajemy rukolę, pokrojone w cząstki pomidory i mozarellę. Kroimy bułkę w większą kostkę. Wsadzamy  wraz z ząbkami czosnku do naczynia żaroodpornego lub na blachę.  Skrapiamy oliwą z oliwek. Wkładamy do piekarnika na około 10 minut na 200 st.

 

 

 

Grzanki  po ostygnięciu kładziemy na wierzch sałatki. Całość solimy, pieprzymy, polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Mam nadzieję, że będzie wam smakować.

 

 

 

 

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply majka 24 maja 2012 at 5:26 pm

    pychota, ja zamiast balsamicznego dałam cytryne, bomba!

  • Reply bekka 4 czerwca 2012 at 9:46 am

    włoskie klimaty, jak dla mnie bomba!!!

  • Leave a Reply