GOTOWANIE

Sałatka z roszponką, buraczkiem i gruszką

18 maja 2012

Kolejna sałatka, która jest prosta, szybka w wykonaniu i oczywiście zdrowa. Idealnie nadaje się jako przystawka lub jako dodatek do mięs. Sami się przekonajcie.

Składniki:

150 g roszponki

2 gotowane buraki

1 gruszka

½ opakowania sera bałkańskiego lub fety

Sól/ Pieprz

Oliwa z oliwek

Ocet balsamiczny

Roszponkę myjemy i koniecznie suszymy. Ugotowane buraki ostudzamy i kroimy w małe plasterki. W podobne plasterki kroimy obraną gruszkę. Ser bałkański kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Smacznego Kochani.

You Might Also Like

4 komentarze

  • Reply kasiaw 25 maja 2012 at 10:06 pm

    fajne polaczenie gruszki z burakiem i slonym serem. Ja bym dodała jeszcze ziarna np. słonecznik

    • BOBOBEBE
      Reply BOBOBEBE 26 maja 2012 at 3:19 pm

      nastepnym razem sprobuje ze slonecznikiem:)

  • Reply bekka 4 czerwca 2012 at 9:44 am

    mniam mniam i jeszcze świeża mięta:)

  • Reply bekka 4 czerwca 2012 at 9:45 am

    tzn ja bym dodała jeszcze świeżej mięty:)

  • Odpowiedz na „bekkaCancel Reply