GOTOWANIE

Sałatkowe impresje

2 września 2012

Sałatka z czasów gdy jeszcze byłam na diecie;) niestety po pobycie na wsi i pierożkach mojej babci dieta została chwilowo zaprzestana.Składniki:

2 buraki

2 marchewki

5 suszonych pomidorów

garść rukoli

2 ząbki czosnku

Szczypta soli/ pieprz

Gałązka rozmarynu

Oliwa z oliwek/ocet balsamiczny

 Przepis:

Pokrojone buraki, marchewki ,ząbki czosnku i gałązkę rozmarynu polewamy odrobiną oliwy z oliwek i wstawiamy do nagrzanego to temperatury 180 st. piekarnika. Warzywa pieczemy ok. 40 minut aż zmiękną. Gdy ostygną dodajemy do nich rukolę  i pokrojone suszone pomidory. Całość pieprzymy i solimy do smaku, polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Smacznego:)

Gdy mamusia gotuje Boryśko poleruje podłogi w kuchni;)

You Might Also Like

7 komentarzy

  • Reply bekka 2 września 2012 at 5:32 pm

    wyglada pysznie

  • Reply Kruszynka 2 września 2012 at 8:13 pm

    To musi być przepyszne 😉 I jakie proste w wykonaniu.

  • Reply Hafija 3 września 2012 at 12:21 am

    Hmmmmm wygląda pycha – ja bym jeszcze łychę chrzanu dała 😀

  • Reply Anna 3 września 2012 at 9:20 am

    Wygląda psmakowicie:), nie wpadłam na to żeby do sałatki dodać buraczków, a tak je lubie!

  • Reply takatycia 3 września 2012 at 10:35 am

    Apetycznie! I jak zdrowo 🙂

  • Reply greeneyekitty22 3 września 2012 at 7:21 pm

    musi byc pyszna..mniam

  • Reply ola 3 września 2012 at 11:02 pm

    Sałatka wygląda pysznie, Natalka mi też pomaga kuchni:)

  • Leave a Reply