GOTOWANIE

Szpinakowo…

21 czerwca 2013

U nas upały niemiłosierne, aż żal czas w kuchni marnować. Dlatego dzisiaj szybko i zdjęciowo:)

Na oliwie z oliwek 4 pokrojone ząbki czosnku podsmażamy. 2 opakowania szpinaku świeżego dorzucamy.

Czekamy aż się skurczy.

Wtedy około 7 łyżek śmietany dodajemy…solimy, pieprzymy i gałko muszkatowujemy;)

Następnie do małych żaroodpornych, masłem wysmarowanych sufletówek, ciasto francuskie kładziemy. Wypełniamy je śmietanowo- szpinakowym farszem.

Na wierzch plastry mozzarelli kładziemy. Pieprzymy kolorowym pieprzem i listkiem bazylii dekorujemy.

Całość zamykamy o tak..

Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.

Wyciagamy…

.

I z sałatą, z pomidorem, oliwą z oliwek, octem balsamicznym, miodem i ząbkiem czosnku serwujemy..

.

I pałaszujemy;)

You Might Also Like

8 komentarzy

  • Reply Mordoklejka838 21 czerwca 2013 at 2:08 pm

    Pycha, muszę zrobić.

  • Reply Karlita 21 czerwca 2013 at 2:50 pm

    kooooniecznie muszę spróbować :)))

  • Reply Julkamama 21 czerwca 2013 at 3:09 pm

    Wygląda apetycznie, tylko jak przekonać córkę do takich frykasów, która uważa że wszystko co zielone to trucizna.

    • BOBOBEBE
      Reply BOBOBEBE 21 czerwca 2013 at 5:47 pm

      oj u nas podobnie, ja głównie dla naszej dwójki takie rzeczy gotuję, choć nie ukrywam,że za każdym razem Boryskowi daje spróbować, czasami mnie zaskoczy i coś dzióbnie, ale raczej ma na twarzy wypisany grymas „ble, jak wy możecie to jeść”;)

  • Reply greeneyekitty22 22 czerwca 2013 at 8:55 am

    pysznie…uwielbiam świeży szpinak:)

  • Reply chwile niezapomniane 22 czerwca 2013 at 6:39 pm

    Ależ świetny przepis, koniecznie muszę wypróbować! Ja jestem maniaczką szpinaku, uwielbiam po prostu:))

  • Reply Jagoda 24 czerwca 2013 at 10:54 am

    Pyszności 🙂
    Uwielbiam wszystko co szpinakowe 🙂

  • Reply Anna 24 czerwca 2013 at 1:58 pm

    Uwielbiam szpinak! Ale nie mam foremek muszę to zmienić:)

  • Leave a Reply