GOTOWANIE

Placuszki z łososia

3 września 2013

Kolejny przepis, który można zaliczyć do błyskawicznych, nie wymagających specjalnych umiejętności i co najważniejsze przepysznych. Nawet mój niejadek pałaszuje jeden za drugim, w przerwach pokazuje na brzuszek i mówi „mniam,mniam”. Podobny entuzjazm wzbudzają jedynie produkty zawierające cukry;)

Składniki:

mięso z łososia, uprzednio upieczonego (  może być też tuńczyk z puszki)

3 łyżki płatków owsianych (błyskawicznych)

1 jajko

natka pietruszki

pieprz, sól do smaku

Przepis:

Upieczonego łososia starannie rozdrabniamy, jednocześnie usuwając ości. Powinien wyglądać mniej więcej tak.image(105)

Dodajemy jajko, płatki owsiane, natkę pietruszki, solimy i pieprzymy do smaku.image(107)

Gdy masa wyjdzie zbyt sucha należy dodać jeszcze jedno jajko. Całość po wymieszaniu nie wygląda zbyt smakowicie.image(108)

Placuszki smażymy na oliwie z oliwek, z obu stron, aż pięknie się przyrumienią. Moje swój piękny żółty kolor zawdzięczają wiejskim jajkom. Nie jest to photoshop;)image(109)

 

You Might Also Like

11 komentarzy

  • Reply gugap 3 września 2013 at 4:30 pm

    Och, muszę wypróbować 🙂

  • Reply szminkawkurniku 3 września 2013 at 7:37 pm

    Kocham łososia i kocham takie przepisy!!! super~!

  • Reply Karlita 3 września 2013 at 8:50 pm

    wow wyglądają obłędnie pysznie :-)))
    muszę zrobić :-)))

  • Reply Mordoklejka838 3 września 2013 at 9:41 pm

    Pycha!

  • Reply corka 4 września 2013 at 10:01 am

    dobry przepis, a można makrelę użyć?

    • BOBOBEBE
      Reply BOBOBEBE 4 września 2013 at 12:26 pm

      z makrelą nie próbowałam, ale myślę, że też powinny wyjść pyszne i mniej suche, w końcu makrela jest dość tłustą rybą

  • Reply umi 4 września 2013 at 12:03 pm

    Ja z tuńczykiem spróbuje, zapowiada się pysznie.

  • Reply bee 4 września 2013 at 3:26 pm

    musi byc pychaaa!

  • Reply OLA 5 września 2013 at 1:06 am

    Mówisz, że może być tuńczyk z puszki?
    Pytam bo mam w lodówce i moze jutro wypróbuję zrobić te pyszne placuszki!

    • BOBOBEBE
      Reply BOBOBEBE 5 września 2013 at 2:10 pm

      jak najbardziej, ja głównie robię z tuńczyka, z łososia okazjonalnie, gdy mam więcej czasu:)

  • Reply greeneyekitty22 7 września 2013 at 9:38 am

    pysznie wygladają:)

  • Leave a Reply