AKCESORIA GOTOWANIE

Surówka z kiszonej kapusty, żurawiny i ananasa

18 sierpnia 2015

Surówka marzenie dla kobiet w ciąży;) Idealny miks słodkich i kwaśnych smaków. Jest naprawdę przepyszna i nie jest to tylko moja spaczona dziwnymi smakami opinia. Próbowało ją wiele osób i wszyscy byli zachwyceni. Pamiętajmy, że kapusta kiszona to wielkie bogactwo witamin – B, C, E i P i minerałów, żelaza, potasu, magnezu i wapnia. Zawiera także bakterie probiotyczne, wspierające naszą odporność. Żórawina także wzmacnia organizm oraz chroni układ moczowy przed infekcjami, bardzo częstymi właśnie  u kobiet w ciaży. Ananas natomiast wspomaga pracę układu  pokarmowego, łagodzi infekcje układu oddechowego oraz łagodzi bóle stawów. Jak widzicie ta surówka to bomba witaminowa.

Składniki: 

0,5 kg kapusty kiszonej

1 starta marchewka

garść suszonej żurawiny

2 plastry świeżego ananasa

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka syropu klonowego

Przepis: Kapustę kiszoną siekamy. Dodajemy startą marchew, pokrojonego w kostkę ananasa. Całość posypujemy suszona żurawina i polewamy oliwą z oliwek wymieszaną z syropem klonowym. Smacznego:)DSC_1883_Fotor

 

 

You Might Also Like

6 komentarzy

  • Reply Wiola 18 sierpnia 2015 at 2:46 pm

    O jacie, jacie, ale mi zrobiłaś smaka.

  • Reply greeneyekitty22 19 sierpnia 2015 at 12:36 pm

    uwielbiam takie połaczenia 🙂

    • BOBOBEBE
      Reply BOBOBEBE 19 sierpnia 2015 at 8:34 pm

      ja też:)

  • Reply Martyna i Paulina Kwiatkowskie 19 sierpnia 2015 at 12:48 pm

    Mmmm, to my poprosimy dostawę do domu 🙂

    • BOBOBEBE
      Reply BOBOBEBE 19 sierpnia 2015 at 8:34 pm

      kiedy bedziecie znowu we Wrocławiu to przygotuję specjalnie dla was:)

  • Reply Matko Zabawko 20 sierpnia 2015 at 12:54 pm

    Wpraszam się 🙂

  • Leave a Reply