GOTOWANIE

Rozgrzewająca jaglanka jesienna

11 września 2015

Jesień jest zdecydowanie porą roku o dwóch twarzach: z jednej strony depresyjną z wirusami i bakteriami w tle, z drugiej pełną aromatów, długich wieczorów z kubkiem ciepłej herbaty, z ciastem dyniowym i figowym, z kieszeniami pełnymi kasztanów i żołędzi i liśćmi szeleszczącymi pod stopami. Tę drugą wersję ja zdecydowanie wolę. Dlatego od rana korzystam z dobrodziejstw tej pory roku i wypełniam kuchnię zapachem jaglanki z imbirem, cynamonem, śliwkami i figami. Koniecznie musicie spróbować.

Przepis właściwie nie różni się od tego podanego wcześniej KLIK, jedynie w trakcie gotowania dodaję 0,5 łyżeczki imbiru i 0,5 łyżeczki cynamonu.

Dodatki, które tym razem użyłam to 3 śliwki ( można je wcześniej podpiec w piekarniku), garść borówek, 2 figi, parę migdałów. Gotową jaglankę  dekorujemy owocami, polewamy syropem klonowym i siedząc pod kocykiem powolutku wcinamy;)

DSC_2192_Fotor

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply