GOTOWANIE

Szybki śledzik z koperkiem i jałowcem

23 grudnia 2015

Wigilia już jutro, czasu zostało juz niewiele. Dlatego chciałam się z wami podzielić błyskawicznym przepisem na śledzia. Niby tradycyjny przepis a jednak nie do końca, a wszystko dzięki koperkowi i jałowcowi.

Składniki:

8 filetów śledziowych matias

2 duże cebule

8 ziaren jałowca

koperek

olej

Przepis: Śledzie moczymy  w wodzie lub mleku. Jeżeli lubicie bardziej słony smak wystarczy około 5 godzin. Ja swoje moczyłam całą noc. Cebule kroimy w piórka. Śledzie dokładnie suszymy i kroimy na kawałki. W słoikach układamy warstwowo: śledzie, cebulę i koper. Pomiędzy warstwy wrzucamy parę ziaren jałowca, a całość zalewamy olejem. Zakręcamy i wkładamy do lodówki. Smacznego:)

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply Martyna i Paulina Kwiatkowskie 25 grudnia 2015 at 11:35 am

    Mhm, żebyśmy lubiły śledzie, zjadłybyśmy całą porcję. Wesołych Świąt, Iza, dla Ciebie i całej rodziny!

  • Reply greeneyekitty22 4 stycznia 2016 at 10:39 am

    ooo uwielbiam śledzie 🙂 podobnie robiła moja mama tylko z czosnkiem i koperkiem…mniam

  • Leave a Reply