GOTOWANIE

Krem z marchwi z mlekiem kokosowym

23 marca 2016

Ostatnio zorientowałam się, że na blogu nie było jeszcze przepisu na krem z marchwi, dlatego właśnie dzisiaj serwuję pomarańczową zupę. Polecam szczególnie tym, którym znudziła się jej  dyniowa siostra. Krem z marchwi można gotować na różne sposoby, zmieniając przyprawy i sposób podania. Pysznie smakuje z grzankami, mlekiem kokosowym, jogurtem, miętą czy natką pietruszki

Składniki:

1 kg marchewek

mała cebula

2 ząbki czosnku

0,5 łyżeczki kuminu

2 cm imbiru

0,5 łyżeczki zmielonej kolendry

2 łyżki oleju kokosowego

2 litry bulionu warzywnego

mleko kokosowe

Przepis:

Na rozgrzany olej kokosowy dajemy cebulę pokrojoną w kostkę , posiekany imbir i wyciśnięte ząbki czosnku. Wrzucamy także kolendrę i kumin. Podsmażamy pare minut, aż cebula ładnie się zezłoci, uważając równocześnie by czosnek nam się nie przypalił. Następnie wrzucamy pokrojoną w talarki marchewkę. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 20 minut. Dokładnie miksujemy podajemy z mlekiem kokosowym. Smacznego 🙂DSC_3810_Fotor

 

 

 

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply Martyna i Paulina Kwiatkowskie 23 marca 2016 at 2:14 pm

    Zupę dyniową bardzo lubię, marchwiowej jeszcze nie jadłam. Będę musiała spróbować.
    P.

    • BOBOBEBE
      Reply BOBOBEBE 24 marca 2016 at 7:15 pm

      spróbuj koniecznie

    Leave a Reply