GOTOWANIE

Lody bananowo-borówkowo-kokosowe

8 czerwca 2016

Ciepłooo nareszcie nadeszło! Z czeluści szaf wygrzebaliśmy sandały i letnie sukienki. W tym czasie chłodzimy się wodą z mrożonymi owocami i miętą, pieczemy ciasta z rabarbarem i truskawkami, wyczekujemy porzeczek i wiśni. Co najważniejsze, wcinamy lody w niezliczonych ilościach. I to najlepiej te przez nas zmiksowane i zmrożone. Tym razem wykorzystaliśmy różne owoce w polączeniu z mlekiem kokosowym. Wyszły pyszne, lekkie, sorbetopodbne, o aksamitnej konsystencji. Moje  dziecko  zjadło 2  wciągu 3 minut – co jest nielada wyczynem,  biorąc pod uwagę, że preferuje głównie czekoladowe ;)Koniecznie musicie spróbować.

Porcja na 6 lodów:

1/2 puszki mleka kokosowego

banan

garść borówek

1/2 gruszki

Wszystkie składniki miksujemy, przelewamy do pojemniczków (nasze z Ikei) i mrozimy w zamrażalce parę godzin. Smacznego 🙂

DSC_5109_Fotor

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply Martyna i Paulina Kwiatkowskie 11 czerwca 2016 at 7:35 pm

    Pychotka! Na pewno wypróbujemy.

    • BOBOBEBE
      Reply BOBOBEBE 15 czerwca 2016 at 2:15 pm

      koniecznie dziewczyny:)

    Leave a Reply