GOTOWANIE

Borowianka jaglanka

12 sierpnia 2016

OJ, nie tak to  miało być… Pół roku czekałam na upragnione lato, a tu zamiast ciepła mamy jesienne wydanie sierpnia. Sukienki obrastają kurzem, a klapki leżą niechciane na dnie szafy. Ze smutkiem spoglądam na dynie i śliwki w warzywniakach, bo tak już po prostu mam, że wolę ciepło, a na samą myśl o jesieni i zimie czuje depresję. Marzy mi się w Polsce klimat śródziemnomorski: plaża, pomidory skąpane w słońcu, owoce morza, zapach opalonej skóry… mogę pomarzyć;) Póki jeszcze liście nie spadły, a wiele plonów lata możemy jeszcze kupić mam dla was przepis na pyszną jaglankę z borówkami, smakuje obłędnie.

Podstawowy przepis na jaglankę TUTAJ.  Na wierzch dajemy:

składniki:

2 spore garście borówek amerykańskich

łyżka oleju kokosowego

szczypta imbiru

syrop daktylowy opcjonalnie do posłodzenia

Przepis: Na rozgrzany w małym garnuszku olej kokosowy wrzucamy borówki i szczyptę imbiru, podgrzewamy około 2, 3 minut. Jeżeli lubicie słodsze smaki, całość dosładzamy syropem z daktyli. Jemy mysląc o lecie, w końcu może jeszcze przyjdzie;)

IMG_0543_Fotor

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sisters92 28 września 2016 at 7:15 pm

    Widać, że smakuje 🙂

  • Leave a Reply