GOTOWANIE

bananowe racuchy z kaszy mannej i mąki kokosowej

16 lutego 2017

Racuchy- temat rzeka… U nas pojawiają się conajmniej 3 razy w tygodniu, głównie ze względu na miłość starszego dziecka do wszelkich pankejków, naleśników, placuchów, racuchów. Mamy parę ulubionych przepisów, które stały się już klasykami w naszym domu, ten właśnie jest jednym z nich. Racuchy według tej receptury wychodzą puchate, delikatne, słodkie – wszystko dzięki bananowi, a nie za sprawą cukru:) Koniecznie spróbujcie.

Składniki:

1 szklanka kaszy mannej

2 szklanki mleka ryżowego

1 banan

1 jajko

3 łyżki mąki kokosowej

szczypta cynamonu

Przepis: Kaszkę manną wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem ryżowym. Czekamy aż spęcznieje około 15 minut. Następnie dodajemy banana, mąkę kokosową i żółtko, całość miksujemy. Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywno, przekładamy do bananowej masy i delikatnie mieszamy. Racuchy smażymy na oleju kokosowym po parę minut z każdej strony. Podajemy np z syropem z daktyli lub klonowym.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply