GOTOWANIE

Zielone koktajle

12 maja 2017

Z zielonymi koktajlami sprawa jest niby prosta. W końcu co jest trudnego w zmiksowaniu paru owoców i warzyw? Niby banalne, a jednak nie do końca. Łatwo bowiem można zaburzyć proporcje, a nie ma nic gorszego niż smakujący trawiasto napój. Szczerze podziwiam wielbicieli lemoniady pietruszkowej bez dodatku słodkiego składnika. Dla mnie najważniejszy jest balans pomiędzy składnikami warzywnymi i owocowymi. Podaję przykładowy przepis na cudownie zdrowy i pyszny koktajl.

 

Składniki:

garść liści szpinaku

awokado

2 banany

garść jeżyn

łyżeczka sproszkowanej chlorelli

7 szklanek mleka ryżowego

borówki i jagody goi do dekoracji

Wszystkie składniki miksujemy, dekorujemy borówkami i jagodami goi. Pychota:)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply